Továbbra is RETEXTIL

Bajban van a pécsi RETEXTIL Alapítvány. Túlélése, tevékenysége folytatása érdekében szüksége van a nyilvánosságra is.

Ehhez kérjük, az Önök segítségét!

A helyzet leírása

A Magyar Államkincstár 3 085 000 Ft befizetésére szólította föl a RETEXTIL Alapítványt. A követelést inkasszóval, majd az APEH-en keresztül, adó módjára is jogosult behajtani az Állam. A 3 millió forintos követelés EQUAL projektünk elszámolása kapcsán merült fel. Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) közreműködésével, EU-s társfinanszírozásban lebonyolított program során maximálisan teljesültek a szakmai célok, a módosított támogatási szerződés szerinti számlákat azonban nem fogadta el a támogató nevében eljáró szervezet.

A RETEXTIL Alapítvány EQUAL pályázatának célja a munkaerőpiacon hátránnyal induló, tartós munkanélküli, megváltozott munkaképességű és/vagy fogyatékkel élő ember rehabilitációs foglalkoztatása volt. A projekt maradéktalanul megvalósult: megtörtént a módszertan kidolgozása és annak továbbadása szociális, művészeti és terápiás területen, illetve ennek a rehabilitációs foglalkoztatási formának az állami akkreditációja is megtörtént kimenetként.

A projektben a néhai Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézettel (OPNI), a Periféria Alapítvánnyal, és az OPNI-ban működő főtámogatottal, a Budapest-Bethel Epilepszia Centrum Alapítvánnyal dolgoztunk partnerségben. A programban 16 ember foglalkoztatását vállaltuk, – majd ezt is túlteljesítve – az inkasszós levél megérkezéséig 22 fő megváltozott munkaképességű és/vagy fogyatékkal élő embert foglalkoztattunk.

Az EQUAL programban közreműködő szervezetként dolgozó OFA és az Irányító Hatóság szerepében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség éppen e támogatás eredményeit teszi semmissé – megszüntetve a rehabilitációs foglalkoztatás további lehetőségét -, amikor nem képes a Retextil Alapítvánnyal kötött támogatási szerződés érvényes módosítását figyelembe venni az elszámolásnál.

Lépések

Az Alapítvány levélben kérte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől a már lezárt eljárás felülvizsgálatát (erre 2010. január 01-től van jogi lehetőség), és a részletfizetés lehetőségét a vitatott követelés kapcsán.

Rehabilitációs foglalkoztatóként a Dél-Dunántúli Munkaügyi Központ utófinanszírozza a foglalkoztatottak béreit, így Alapítványunk kezdeményezte 18 alkalmazott munkaviszonyának megszűntetését.

Akciókat és aukciókat szervezünk árukészletünk kiárusítása céljából, hogy előteremtsük a ránk rótt 3 millió Ft-os, és általunk el nem ismert tartozást:

– augusztus hónapban aukciós gyűjteményként rendezi be a pécsi János u. 1-ben található Műhelyt;

– 2010.07.30.-08.01. között Pécsett, a Varázskertben (7621 Pécs, Király utca 65.-67.), „Retextil aukciós hétvégét” tartunk;

– 2010.07.23-tól 16.00-tól 22.00 óráig mindennap nyitva tartó Retextil boltot nyitunk a Varázskertben, ahol kedvezményes áron áruljuk termékeinket.

Egyúttal kérjük mindazokat, akik ismerik tevékenységünket, vagy a termékeinket, hogy kedvük és lehetőségük szerint vegyék ki részüket a RETEXTIL megmentéséből a termékek megvásárlásával vagy pénzadománnyal.

Bankszámlaszám:

CIB Bank

10700055-65597224-51100005

Thiesz Angéla 70 7758590

Pataki Erika 70 7713577

retextil@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: